Vijesti Sport Uz humanitarni karakter: Završnica Zimske lige prijateljstva održaće se u Derventi

Uz humanitarni karakter: Završnica Zimske lige prijateljstva održaće se u Derventi

0

Više od 250 dječaka, uzrasta od 8 do 12 godina, učestvovaće na završnici ovosezonske Zimske lige prijateljstva koja će se održati 18. marta u derventskoj Sportskoj dvorani.

Ovo takmičenje pokrenuto je prošle godine sa ciljem da se najmlađim fudbalerima iz Dervente, Doboja, Teslića, Broda, Brčkog i Prnjavora omoguće takmičarski susreti sa vršnjacima kroz koje će napredovati i sticati prijeko potrebno iskustvo.

Mladi fudbaleri imaju dosta koristi od međusobnog nadmetanja, dok omladinski pogoni klubova nemaju mnogo finansijskih opterećenja kakva su uobičajena za ovakva takmičenja – domaćini su dužni da osiguraju dvoranu, dok gosti plaćaju samo troškove putovanja, napominje koordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Dejan Plisnić.

– Najbolji napredak svakog dječaka osjeti se kroz utakmice, tako da smo na ovaj način omogućili upravo najmlađim članovima našeg kluba da svakog vikenda igraju protiv svojih vršnjaka, uz nezaobilazna druženja i podršku roditelja sa tribina. Sami rezultati nisu u prvom planu, ali treba istaći i to da će četiri od pet uzrasta našeg kluba učestvovati na završnici, što znači da su u ovom takmičarskom dijelu bili među četiri najbolje u svom uzrastu. To je iskorak i za Omladinski pogon, naročito ako znamo da smo na prošlogodišnjoj završnici u Doboju imali samo jednu selekciju, kaže Plisnić.

Pored toga, završnica će imati humanitarni karakter jer će se prikupljati redstva za liječenje Anastasije Kokoruš.

Raspored po selekcijama:

Derventa Cafe

 

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here