Vijesti Hronika Zbog krađe poslodavčevog automobila osuđen na godinu dana zatvora

Zbog krađe poslodavčevog automobila osuđen na godinu dana zatvora

0

Nakon postupka po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Ljubiša Đekić (38) iz Dervente pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca u Brčkom.

Njega je na zatvorsku kaznu osudio Apelacioni sud u tom gradu, pošto mu je po žalbi Tužilaštva povećao kaznu sa šest mjeseci, koju mu je bio izrekao Osnovni sud Distrikta, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Ljubiša Đekić, zvani Al Kapone, pravosnažno je osuđen, jer u noći između 8. i 9. marta 2017. godine provalio u prostorije autopraonice D-Lazarević u Brčkom, u kojoj je nakratko bio zaposlen.

On je podesnim predmetom i fizičkom snagom otvorio prozor na bočnoj strani objekta, ušao unutra i najprije uzeo zatečeni novac te pogonske ključeve od pet vozila parkiranih ispred autopraonice. Zatim je upalio pežo 207, vrijedan oko 8.000 maraka, i odvezao se u pravcu Dervente.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Đekića za krivično djelo Teška krađa, a pošto je priznao krivicu, Osnovni sud ga je u maju ove godine osudio na šest mjeseci zatvora. Postupajući po žalbi Tužilaštva zbog neodgovarajuće odluke o kazni, Apelacioni sud Distrikta nedavno je preinačio ovu presudu povećavši kaznu osuđenom na godinu dana zatvora, stoji u saopštenju.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here