Vijesti Društvo Zdravlje nije samo fizičko blagostanje: Održano prvo predavanje biologa Mirjane Knežević

Zdravlje nije samo fizičko blagostanje: Održano prvo predavanje biologa Mirjane Knežević

0

“Klub zdravlja” iz Banjaluke i Centar za kulturu organizovali večeras prvo od dva predavanje biologa Mirjane Knežević iz Novog Sada o prevenciji u očuvanju zdravlja.

Prvo je to u nizu planiranih predavanja i radionica koje imaju za cilj da se utiče na preventivno očuvanje zdravlja, jer je svakako bolje spriječiti nego liječiti, istakla je profesorica Knežević.

Večerašnja tema, odnosno „Održavaj zdrav um, tijelo i dušu“, govori o tome da su um i tijelo povezani, odnosno da se procesi dešavaju istovremeno. Zdravlje nije samo odsustvo boljesti, nego nego i psihičko, duhovno i fizičko blagostanje. Govorili smo o tome kako pozitivna i negativna osjećanja, popout depresije i stresa, utiču na naše fizičko zdravlje, kao i o savjetima kako da očuvamo naše psihičko zdravlje, rekla je Knežević.

Predavanje „Dobro jutro, stres može da počne“ održaće se u petak, 9. novembra, sa početkom u 18 časova, a biće riječi o stresu, negovoj kontroli i umanjenju štete po naš organizam.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code