Vijesti Društvo Zdravlje nije samo fizičko blagostanje: Održano prvo predavanje biologa Mirjane Knežević

Zdravlje nije samo fizičko blagostanje: Održano prvo predavanje biologa Mirjane Knežević

0

“Klub zdravlja” iz Banjaluke i Centar za kulturu organizovali večeras prvo od dva predavanje biologa Mirjane Knežević iz Novog Sada o prevenciji u očuvanju zdravlja.

Prvo je to u nizu planiranih predavanja i radionica koje imaju za cilj da se utiče na preventivno očuvanje zdravlja, jer je svakako bolje spriječiti nego liječiti, istakla je profesorica Knežević.

Večerašnja tema, odnosno „Održavaj zdrav um, tijelo i dušu“, govori o tome da su um i tijelo povezani, odnosno da se procesi dešavaju istovremeno. Zdravlje nije samo odsustvo boljesti, nego nego i psihičko, duhovno i fizičko blagostanje. Govorili smo o tome kako pozitivna i negativna osjećanja, popout depresije i stresa, utiču na naše fizičko zdravlje, kao i o savjetima kako da očuvamo naše psihičko zdravlje, rekla je Knežević.

Predavanje „Dobro jutro, stres može da počne“ održaće se u petak, 9. novembra, sa početkom u 18 časova, a biće riječi o stresu, negovoj kontroli i umanjenju štete po naš organizam.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here