Vijesti Privreda Žele sopstveni brend u budućnosti: “Sanino” obilježio 20 godina poslovanja – FOTO

Žele sopstveni brend u budućnosti: “Sanino” obilježio 20 godina poslovanja – FOTO

1
Radovan Pazurević

Zajedno sa radnicima i poslovnim partnerima, te saradnicima iz privrednog i političkog života opštine, rukovodstvo Fabrike obuće „Sanino“ večeras je obilježilo prvih 20 godina poslovanja.

Davne 1999. godine preduzeće je započelo svoj rad u vrlo skromnim uslovima, sa malim brojem radnika u iznajmljenim prostorijama, ali zahvaljujući predanom radu danas u halama u Prnjavoru i Derventi radi 850 zaposlenih koji proizvode gornje dijelove obuće za neke od najvećih brendova, poput Adidasa, Leđera (Leggero), Majnla (Meinl), Planike, Hajksa (Haix)…

U najkraćim crtama prvih 20 godina opisao bih kao dosta uloženog truda, energije, volje i želje, zbog čega možemo kazati da su prošle sa dosta dobrim poslovnim rezultatima. Napravili smo 25 miliona pari obuće za izvosz, za probrano tržište, nismo imali nikakvih problema sa kvalitetom i rokovima isporuke, tako da danas sarađujemo samo sa velikim partnerima. Naš krajnji cilj je sopstveni brend, za šta nam je potreban repromaterijal sa domaćeg tržišta, ali i edukovani radnici, na čemu zajedno radimo sa Ministarstvom prosvjete, poručio je ovom prilikom vlasnik preduzeća Radovan Pazurević.

Predstavnik kompanije Adidas Volfgang Kert, jedan od brojnih inostranih gostiju na ovom jubileju, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji koja se ogleda u 12 miliona pari obuće koju je Sanino izradio za njemački brend, te poželio sreću i u budućem poslovanju.

Najbolje želje u narednom periodu poželio je i načelnik opštine Milorad Simić.

– Sanino za Derventu znači mnogo, to je jedan od pionira derventske privrede u kojem je za dvije decenije, na primjer, rođeno 340 djece, pored toga što su izrađeni milioni pari obuće. Među 800 firmi u Derventi, Sanino je jedna od vodilja, a porodica Pazurević, jer je ovo ipak porodična firma, jedna je od zaslužnijih za dolazak i nekih od 34 inostrane firme, poručio je Simić, upućujući posebne čestitke radnicima koji su u Saninu od početka.

A jedna od njih je i Ankica Nikolić, na početku jedna od poslovađa na šivaoni, a danas osoba zadužena za program Leđera.

Ankica Nikolić

Ni u jednom trenutku u tih 20 godina nismo ostali bez posla, redovno smo radili i primali platu, a mi smo odgovorili predanim radom i trudom. Rad i kvalitet su vremenom prepoznali i naši partneri i večeras mi je srce ispunjeno kada vidim sve nas na jednom mjestu, rekla je Nikolić.

Među uvaženim gostima našli su se, pored načelnika opštine Milorada Simića, narodni poslanik Igor Žunić, delegat u Domu naroda BiH Sredoje Nović, direktor Spoljno-trgovinske komore BiH Nemanja Vasić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić i drugi.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here