Vijesti Politika Zemunović vraćen na mjesto predsjednika Skupštine grada Derventa

Zemunović vraćen na mjesto predsjednika Skupštine grada Derventa

0

Presudom Okružnog suda u Doboju poništeno je Rješenje o opozivu predsjednika Skupštine grada Derventa, tako da je bivši predsjednik Mirko Zemunović vraćen na tu funkciju.

Skupština grada Derventa danas je usvojila Rješenje o razrješenju aktuelnog predsjednika Bojana Radanovića, tako da je Zemunović ponovo sjeo u fotelju predsjednika.

Zemunović je komentarišući presudu suda naveo da u njoj stoji da prilikom donošenja osporenog rješenja nisu navedeni adekvatni razlozi zbog kojih je smijenjen sa funkcije, odnosno nije naveden pravni osnov za razrješenje.

Ono što su naveli kao razlog za opoziv nisu bile utemeljene i relevantne činjenice, jer se predsjednik može smijeniti samo zbog kršenja Statuta i Pravilnika, kako stoji u presudi suda, naveo je Zemunović.

U toku je 16. sjednica Skupštine grada Derventa na čijem dnevnom redu se nalazi 30 tačaka.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here