Vijesti Kultura i obrazovanje „Zlatne ruke Podrinja“: Rukotvorine iz Dervente na Višegradskoj ćupriji

„Zlatne ruke Podrinja“: Rukotvorine iz Dervente na Višegradskoj ćupriji

0

Marinko Dumanić, Ratko Pećić, Sanja Avramov, Slavko Marković, Snježana Pavković i Kata Stupar, zajedno sa udruženjem žena „Duga“ iz Banje Luke, učestvovali su u nedjelju (04. juna 2017) na manifestaciji „Zlatne ruke Podrinja“ u Višegradu.

Dervenćani, čiji je odlazak u Višegrad organizovala Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ su se predstavili sa ikonama izrađenim pirografijom, tapiserijama, suvenirima od stakla, šargijama i violinama, medenjacima i ručnim tekstilnim radovima. Manifestacija je održana na Višegradskoj ćupriji na Drini, a organizator manifestacije je Javna ustanova Turistička organizacija opštine Višegrad.

Marinko Dumanić, koji izrađuje ikone tehnikom pirografije, zadovoljan je predstavljanjem u Višegradu i što je imao priliku da svoj rad prikaže na „ćupriji“.

Dervenćani su imali i priliku da obiđu grad, te se upoznaju sa prirodnim i kulturnim dobrima ovog područja. Bilo je vremena i za druženje i razmjenu iskustava sa drugim izlagačima, dodao je Dumanić.

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić rekao je da je ovo druga godina da Dervenćani učestvuju na ovoj manifestaciji.

Drago nam je što su naše proizvode mogli da vide građani Višegrada i učesnici manifestacije, kao i brojni turisti, dodao je Kljajić.

Veliku podršku za dolazak Dervenćana i članova „Duge“ iz Banje Luke dala je Turistička organizacija opštine Višegrad.

Direktor Turističke organizacije opštine Višegrad Olivera Todorović rekla je da je uspjeh ove manifestacije prevazišao očekivanja i da je manifestacija okupila goste iz cijele Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

– Ugostili smo učesnike koji njeguju tradiciju, a znamo da bez tradicije nema budućnosti”, rekla je Todorićeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here