Vijesti Kultura i obrazovanje Predstava “Ljubav na leskovački način” oduševila derventsku publiku

Predstava “Ljubav na leskovački način” oduševila derventsku publiku

0

Kako su izgledali muško-ženski odnosi prije više od jednog vijeka i koliko imaju sličnosti sa današnjim, slikovito nam je pokazala Vesna Anđelković, „Zorka“ u predstavi „Ljubav na leskovački način“.

IMGP0095

Zorka, sada već četrdesetogodišnjakinja, koja za sebe kaže da je najljepša djevojka u Leskovcu, pripovjeda nam kako su izgledali njeni dosadašnji prosci. Tako su se ređala neuspješna ašikovanja zbog najrazličitijih mogućih razloga: jedan se stalo smijao, drugi je volio kafanu, treći je imao dug jezik, četvrti je bio uobražen, peti stipsa…

Pored poučnih anegdotica sa „momcovima“, Zorka je pripadnicama ljepšeg pola dala bezbroj savjeta kako da privuku pažnju muškaraca, kako da se šminkaju i oblače, dočarala nam je tradiciju i običaje i podsjetila nas na brojne narodne mudrosti.

Glavna protagonistkinja predstave je Vesna Anđelković, porijeklom iz Lebana kod Leskovca, koja trenutno živi i radi u Ljubljani. Diplomirala je glumu i pozorišnu produkciju.

– Komedija je moj „fah“, komediju igram sa uživanjem. Ovu predstavu igram i na slovenačkom jeziku, ali je original mnogo bolji. Autor komada je Nenad Kražić, zanimljivo je da je on predstavu napisao na osnovu priča njegove majke Zorke. Iako se priča odvija prije više od jednog vijeka, radnja je još uvijek aktuelna. Večerašnje izvođenje je jedna od varijanti, postoji i nastavak kada Zorka odlazi u Sloveniju. Ona tamo traži muškarca putem oglasa na koji joj se javlja njena prva ljubav, rekla je Anđelkovićeva, dodajući da je ova predstava igrana prije deset godina i da je današnja verzija osavremenjena.

Nakon ovog izvođenja, predstavu će vidjeti i Prijedorčani, Prnjavorčani, te ljubitelji komedije u Gradišci i Laktašima.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here