Vijesti Politika Žunić: Da li je Satler čuo za ubistva srpskih civila na Čardaku...

Žunić: Da li je Satler čuo za ubistva srpskih civila na Čardaku i Sijekovcu?

2

Šef Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je se da dio međunarodne zajednice žrtve dijeli po imenu i prezimenu i da srpske ne broje i ne priznaju, što potvrđuje i izjava šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera da “riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve”.

Žunić je rekao Srni da su zločin u Srebrenici, kolika god kontraveza bila u vezi sa njim, osudili svi srpski zvaničnici, a da sa druge strane niko nije osudio strašne zločine nad srpskim narodom.

Ko je osudio ubistva djece u Bratuncu, logore po Konjicu ili stradanja i tamnovanja Srba po sarajevskim kazamtima? Da li je gospodin Satler čuo za ubistva civila na Čardaku kod Dervente, logore za Srbe na Rabiću, Sijekovac i stotine srpskih stratišta, upitao je Žunić.

On je dodao da se niko nije izvinio ni njemu što su mu oca kao civila iz stana odveli u logor sa brojnim derventskim Srbima, samo zato što su bili Srbi i to tri godine prije stradanja Bošnjaka u Srebrenici.

Meni i ne treba niko da se izvinjava i ja zbog toga nikoga ne mrzim i ničija pojava me ne vrijeđa. Iskreno žalim za svakom nevinom žrtvom i siguran sam da tako osjeća svaki normalan čovjek u BiH bilo kom narodu da pripada, istakao je Žunić.

On, kako kaže, nije siguran da u EU iskreno žale, jer bi se u suprotnom potrudili da objave pravu istinu o ratu u BiH u kojem su i direktno i indirektno učestvovali.

Žunić je naglasio da su za njega ljudi – ljudi, a zločinci – zločinci, kako god se zovu i prezivaju, te da Satler treba, u ime pojedinih zemalja EU, da se izvini svim narodima u BiH jer su u planiranju rata, medijskoj mašineriji, pa i u planiranju zločina učestvovale pojedine strukture iz tih zemalja, bez kojih rat u BiH ne bi bio ovako krvav i tragičan.

Treba i da se izvini što nas i dalje koriste kao topovsko meso, samo sada u političkom ratu, što nas sve zajedno lažu da nas očekuju u EU, a sve rade da na ovim prostorima vječno vladaju tenzije jer to odgovara njegovim mentorima koji upravljaju svijetom, rekao je Žunić.

On je zaključio da je od njih potrebno izvinjenje jer su za njih sve žrtve u BiH bile igračke u njihovim rukama i alat za ostvarivanje njihovih planova.

Satler je u tekstu na blogu ambasadora EU u BiH napisao da “riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno ili čak uvredljivo za žrtve”.

RTRS

2 KOMENTARI

  1. U Srebrenici nije bilo genocida jer su žrtve vojnici krvavih ruku od krvi srpskih civila.Odluka Haškog kupleraja navodi da su ubijeni muškarci i dječaci muslimanski a svi smo vidjeli na TV da su se predavali do zuba naoružani vojnici krvavih ruku i da su oni glavnina “nevinih žrtava Srebrenice”.Da Dodika nije na vlast doveo Nato pakt na tenkovima do sad bi bila uložena ozbiljna revizija.Srebrenica je smišljena kao propaganda da se Nato vojska ufulja u Bih i opravda okupacija na lažnoj propagaqndi o lažnom genocidu.Taj geopolitički cilj je razlog u koji Dodik ne smije da dira jer je Natovac.

  2. Oko Srebrenice se vrti velika lova a majke Srbrenice(majke ubica krvavih ruku )vozaju đipove.Munira majka ima 2 đipa.Sami muslimani tako kažu na portalu Klix.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here