Vijesti Hronika Šumokradici višegodišnja robija zbog ubistva

Šumokradici višegodišnja robija zbog ubistva

2

Milan Ćulibrk (23) je osuđen u Okružnom sudu u Doboju na devet godina robije zbog ubistva Marka Mišića (68) iz Dervente, kojeg je lani udario traktorom i zatim pretukao sa maloljetnikom N.J. Mršić je nakon mjesec dana kasnije preminuo.

Ovom nepravosnažnom presudom, u izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od 13. oktobra 2023. godine od 15 časova.

Njemu je produžen pritvor koji može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vrijeme trajanja kazne izrečene u prvostepenoj presudi.

Od optuženog M.Ć. su oduzeti predmeti upotrijebljeni za izvršenje krivičnog djela i to: traktor IMT 558, bez kabine i bez registarskih oznaka, vlasništvo D.Ć. crvene boje, sa vitlom, na kućištu mjenjača, na prednjem dijelu traktora izgrađena improvizovana željezna korpa, vitlo na traktoru koje je ručne izrade sa oznakom 7T, navodi se u presudi.

Prema presudi on je 12. oktobra 2023. godine, oko 19 časova, nakon što je zajedno sa maloljetnim N.J. isjekao ogrevno drvo na parceli nepoznatog vlasnika koje je prevozio traktorom.

Kada su drva izvozili na nekategorisani makadamski put zvani ‘Put ambulanta Perko’ oštećeni M.M. je stao ispred traktora u namjeri da ih zaustavi. Osumnjičeni M.Ć. je u namjeri da oštećenog liši života krenuo traktorom IMT 558 na oštećenog, navodi se u presudi.

Kako se ističe, prednjim dijelom traktora udario je žrtvu koja je pala na zemlju, nakon čega je maloljetni N.J. uzeo komad drveta, te mu zadao nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela – grudnog koša. Potom mu je zadao nekoliko udaraca nogom u predjelu tijela. Zatim je optuženi sišao sa traktora, te ga i on tukao nogama po tijelu.

Nesrećni čovjek je zadobio tešku povredu u vidu krvnih podliva na gornjoj prednjoj lijevoj strani prsišta, lijevom ramenu, lijevoj nadlaktici i bočnoj strani prsnog koša lijevo, te prelom od 2-7 rebra lijevog prsišta, dvije razderne rane na tjemenu glave lijevo, te prelom svoda i baze lubanje tjemeno sljepoočno lijevo, te krvarenje na desnoj poluci mozga.

Od tih povreda je 14. novembra 2023. godine, preminuo u bolnici “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu.

Optuženi je ovom presudom oslobođen od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka i oni padaju na teret budžetskih sredstava Republike Srpske. U ovom slučaju oštećena L.M. sa imovinskopravnim zahtjevom upućena je na parnični postupak.

Nezavisne

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here