Vijesti Kultura i obrazovanje “Босиљковићи” Васкршњим концертом увеличали највећи хришћански празник

“Босиљковићи” Васкршњим концертом увеличали највећи хришћански празник

0

Традицију Васкршњих концерата дужу од двије деценије, а прекинуту епидемиолошким мјерама у протекле двије године, Културно умјетничко друштво младих „Босиљак“ наставило је вечерас пред препуном Великом салом дервентског Центра за културу.

Манифестацијом „Посавино, у срцу те носим, тебе волим и тобом се поносим“ ово друштво, тачније њених 170 чланова, увеличало је данашњи празник и суграђанима поклонило концерт фолклора.

Вечерас су се представила три ансамбла најмлађих полазника, потом рекреативна група и три ансамбла нашег друштва. Одиграли смо искључиво игре из Посавине са жељом да на тај начин сачувамо наше обичаје од заборава и које преносимо са кољена на кољено. Пред нама је доста наступа, прво у Приједору, потом у Бањој Луци, а на љето и у Тузли, гдје ћемо своје игре представити пред Патријархом Порфиријем, рекла је Вања Аксентић, члан „Босиљка“.

Свој премијерни наступ имала је и „рекреативна“ група, односно ансамбл састављен од фолклораша и фолклорашица које су имали вишегодишњу паузу у наступима.

Посебно ми је драго јер је вечерас наступила и моја „рекреативна“ група. Већ први сусрет прије неколико седмица био је пун радости и узбуђења, многи од нас се нису ни познавали јер су неки давно престали играти, али упркос томе, на прве тактове заиграли смо као једно. И вечерас смо показали да нисмо заборавили играти, нагласила је једна од чланова групе Драгана Плавшић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here