Vijesti Društvo Васкршња радионица шарања јаја ове године привукла велики број малишана – ФОТО

Васкршња радионица шарања јаја ове године привукла велики број малишана – ФОТО

0

Коло српских сестара “Царица Милица” и ове године организовало је радионицу украшавања васкршњих јаја на којој је учествовао велики број малишана.

Плато поред Саборног храма Успења Пресвете Богородице и ове Велике суботе је био мјесто на којем су млади Дервенћани показали своју креативност. Након двије године поново се одржава васкршња радионица, нагласила је предсједник КСС Ђурђа Додиг Пијетловић

Ове године шарамо око 1.300 јаја која ће бити дијељена на Васкрс ујутро у Саборном храму у граду, у Новом насељу, а мањи дио и у цркви у Агићима и Манастиру Бишња. Радионица служи да се дјеца забаве и нешто науче. Ово је наша идеја да дјецу привучемо цркви и Богу, рекла је Пијетловићева.

Васкршње радионице започете су прије осам година, а ове године пратио ју је и хуманитарни базар као дио Васкршње хуманитарне акције у оквиру које подијеле стотињак прехрамбено-хигијенских пакета суграђанима слабијег имовинског стања.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here