Vijesti Kultura i obrazovanje Роман “Вила са Чакора” Неде Ђукић Боројевић промовисан у манастиру Ступље –...

Роман “Вила са Чакора” Неде Ђукић Боројевић промовисан у манастиру Ступље – ФОТО

0

Српско културно друштво “Укрња” из Шњеготине и старјешинство манастира Ступље уприличили су прошле недјеље промоцију романа “Вила са Чакора” ауторке Недељке Неде Ђукић Боројевић, члана Српског књижевног клуба “Вихор” Дервента.

Ово књижевно дјело је доживјело три издања, а након представљања и постигнутог великог успјеха у Србији и Црној Гори, у Ступљу је уприличана већ 18. промоција.

У простору препуном посјетилаца запажено учешће у јединственом збору о дјевојачкој патњи и нежељеној судбини младе, на силу и злом од стране албанских злочинаца усмрћене дјевојке, родом са дервентских простора, имали су и ученица другог разреда ОШ “Никола Тесла” из Дервенте Катарина Крстовић, која ја зборила своју пјесму “Мојој мајчици”, и књижевник Милорад Мишо Ђурђевић, који је казивао уводну ријеч о Недином стваралаштву, као и Слободан Лејић, саопштено је из „Вихора“.

Овом приликом, у знак захвалности поводом прикупљања више од 2000 књига за новоосновану библиотеку храма Православне црквене општине у Оштрој Луци, организатор акције Српско културно друштво “Укрња” из Шњеготине уручио је пригодне благодарнице представници ОШ “Никола Тесла” Катарини Крстовић, те Народној библиотеци “Бранко Радичевић“, књижевници Александри Мариловић и Милораду Миши Ђурђевићу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here