Vijesti Društvo У складу са традицијом: Најрадоснији хришћански празник дочекан у Сочаници – ФОТО

У складу са традицијом: Најрадоснији хришћански празник дочекан у Сочаници – ФОТО

0

Божићним литургијама у централном храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, те у храмовима Пресвете Тројице у Мишинцима и Светог великомученика Прокопија у Малој Сочаници, које је служио надлежни свештеник протојереј-ставрофор Славољуб И. Тривић, присуствовао је велики број вјерника, који су упркос временским неприликама најрадоснији хришћански празник дочекали у крилу и сабрању Свете Цркве.

Вјерницима је прочитана божићна посланица Патријарха српског Иринеја, а велики број вјерника свој пост крунисао је светом тајном причешћа.

Дијелећи са вама радост Божића усрдно молим Богомладенца да година у коју улазимо буде испуњена миром и љубављу међу људима, истакао је прота Славољуб у својој бесједи.

Након молитве обављени су трократни опходи око храмова и подјела скромних божићних пакетића дјеци које су даривали Радмила С. Кузмановић из Мишанаца и Миленко Ерић из М. Сочанице.

За вријеме опхода око храма у Великој Сочаници, најмлађи вјерници који су својим примјером показали да имамо свјетлу светосавску будућност, почаствовани су ватрометом којег су уприличили браћа Радомир и Бранимир Којић, Милан Пуљановић, Ново Н. Ђалић, Синиша Ђалић и Бојан Марјановић из Велике Сочанице, те традиционално Добривоје Којић из Дервенте.

По дугогодишњој традицији, подијељење су божићне чеснице, а у једној од многобројних налазио се златни дукат којег су пронашли срећни вјерници Боно Марјановић и Ново Ивковић. Мали дукат у Великој Сочаници даривали су Радивоје и Недељка Ђалић из Велике Сочанице, а у Мишинцима Нада Н. Ђурић из Мишинаца.

Дјеца из црквеног хора и они који чтецирају свештенику у Светом Олтару, њих 20, даровани су сребрним Крсним знамењем који се носи на прсима, а који је даривао Видомир П. Којић из Велике Сочанице.

Непосредно пред Божић подјељено је 25 поклон пакета социјално угроженим породицама са простора парохије Сочаничке које су даривали Саша Денић, Драган Н. Пријевић из Велике Сочанице, Симо П. Кузмановић из Мишинаца и Војо Тепић из Дервенте.

Дјеци са посебним потребама, и дјеци без једног или оба родитеља даривани су пакетићи које су уприличили Дејан Б. Радановић и Милан Пуљановић из Велике Сочанице, те Раде Радић из Дервенте.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here