Vijesti Društvo Centar “Budućnost” i najstarija ruska škola za obrazovanje slabovidne djece otpočinju saradnju

Centar “Budućnost” i najstarija ruska škola za obrazovanje slabovidne djece otpočinju saradnju

0

Delegacija Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, predvođena direktorom Vladanom Popovićem, boravi u studijskoj posjeti internatskoj ustanovi „K. K. Grota“ u Sankt Peterburgu, osnovanoj davne 1881. godine.

Radi se o najstarijoj i najvećoj školi za obrazovanje slijepe i slabovide djece u Ruskoj Federaciji sa kojom bi Centar „Budućnost“ trebao potpisati i sporazum o saradnji, te razmijeniti iskustva o radu sa slijepom i slabovidnom djecom.

Delegacija Republike Srpske, koju čine stručni saradnici „Budućnosti“ Nataša Tintor i Saša Božičković, te predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Tatjana Gajić i Sanja Skenderija, su, u društvu Julije Aleksandrovne Kiseleve, savjetnika ministra socijalne politike Sankt Peterburga, takođe posjetili autonomnu bolničku ustanovu za socijalnu njegu “Psihoneurološki internat broj 10” V. G. Gordenčuk.

Sastanak je organizovan uz posredstvo Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here