Vijesti Kultura i obrazovanje “Čovjek ne treba da ide malen ispod zvijezda”: U Biblioteci predstavljena treća...

“Čovjek ne treba da ide malen ispod zvijezda”: U Biblioteci predstavljena treća zbirka pjesama Slaviše Savića – FOTO

0

Zbirka pjesama neobičnog naziva „Mozgoverzum“, autora Slaviše Savića, večeras je predstavljena na jedan posve nekonvencionalan način – uz pomoć modernih tehnologija.

Naime, kako mladi pjesnik trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama svoje pjesme recitovao je putem video linka sa plaže na Havajima, dok su u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ književnom večeri moderirale i recitovale stihove Slavišine prijateljice Andrijana Petrić, Nina Railić i Jelena Škrbić.

Zbirka poezije „Mozgoverzum“ je nastajala tokom šest godina, a sastoji se iz sedam dijelova u kojima se analizira ljudska duša i kako Slaviša sam kaže “djelo predstavlja čovjeka koji je jedan univerzum, svaki ciklus je jedna galaskija, svaka pjesma je jedna planeta, svaka riječ jedan čovjek, svako slovo jedan atom“.

Iako je organizovanje ovakve promocije bilo nezahvalno, ja sam jednostavno morala publici da predstam Slavišin, rad iz srca i duše. Jelena je imala priliku da predstavi pjesmu „Skidaš mi se“, po mnogim kritikama najuspješniju do sada, a iako zvuči erotično, radi se zapravo o kompleksnoj pjesmi koja nosi veliku životnu pouku. Slaviša nije bio sa nama jer trenutno na Havajima crpi ideje za svoja buduća djela, naglasila je Pertićka, dodajući da pjesma „Sonet smrti“ kao i čitava knjiga, ostavljaju jak utisak na čitaova.

Savić je takođe završio roman „Svjetlost mraka“ koji još uvjek doduše čeka da ugleda svjetlost dana, a do sada je objavio zbirke pjesama „Priroda, čovjek i ja“ i „Plamen, talas i busen Ljubavi“.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here