Vijesti Društvo Derventa zaslužuje radio i TV stanicu: UDIN čestitao Dan slobode medija

Derventa zaslužuje radio i TV stanicu: UDIN čestitao Dan slobode medija

0

Udruženje dopisnika i novinara opštine Derventa čestitalo je 3. maj – Svjetski dan slobode medija svim urednicima, novinarima i medijskim radnicima, sa željom da nastave da profesionalno informišu javnost o svim važnim događajima u Republici Srpskoj i BiH, kao i novinarima-dopisnicima koji su izvještavali javnost o aktulenim događajima sa područja opštine Derventa, objektivno i korektno, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Želimo Vam mnogo uspjeha u daljem radu i da svoj svakodnevni posao nastavite da obavljate u što boljim uslovima, uz puno uvažavanje vaše profesije, profesionalno i prema najvišim novinarskim standardima. Vjerujemo da će te pronaći prostora i načina da o aktuelnim događajima iz Dervente profesionalno informišete javnost, stoji u čestitki UDIN-a.

Istakli su i najznačajnije potrebe lokalne zajednice, kada je u pitanju unapređenje medijske infrastrukture.

Građani opštine Derventa zaslužuju da imaju radio i televizijsku stanicu, a evidentna potreba je bila uočena tokom katastrofalnih poplava i drugih prirodnih nepogoda proteklih godina, naglašeno je u čestitki, uz zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli novinare-dopisnike u obavljanju svog posla.

Odlukom iz 1993. godine, Generalna skupština UN proglasila je 3. maj za Svjetski dan slobode medija, da bi podigla svijest država članica o važnosti medijskih sloboda.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here