Vijesti Sport Mladi karatisti uspješni na Balkanskom šampionatu u karateu

Mladi karatisti uspješni na Balkanskom šampionatu u karateu

0

Na 2. Balkanskom šampionatu u karateu, održanom proteklog vikenda u Sjevernoj Makedoniji, za reprezentaciju Republike Srpske, koja je brojala 63 člana, nastupilo je 17 mladih Dervenćana koji su u pojedinačnim i ekipnim konkurencijama osvojili 13 odličja.

Predsjednik karate kluba Derventa Luka Nović čestitao je članovima kluba na ostvarenom uspjehu, te se zahvalio Gradskoj upravi, KORT marketima i STP Derventa na podršci u odlasku na takmičenje.

Karate klub Derventa je pored takmičara imao i svog predstavnika među sudijama – Pejić Bojana, koji je na velikoj smotri stekao iskustvo. Karate klub Derventa je pokazao da ima kapacitet za velika svjetska takmičenja i tome u prilog ide i već najavljena pozivnica za Evropsko prvenstvo polovinom oktobra mjeseca koje će biti održano u Italiji. Posebno se zahvaljujem i čestitam treneru Saši Vidiću koji je nesebičnim zalaganjem, trudom u pripremi djece, te vodio brigu o njima i predstavio naš klub i Grad Derventu u najljepšem svjetlu na velikoj smotri, ističe Nović.

Na takmičenju održanom u Probištipu su učestovale reprezentacije Sjeverne Makedonije, Srbije, Republike Srpske, Rumunije, Bugarske i BiH sa više od 850 takmičara.

Kate pojedinačno kadeti:

Zlato – Babić Marko
Srebro – Topalović Slaven, Dario Pejić

Borbe pojedinačno: 
Zlato – Slaven Đeorđić

Kate ekipno pioniri:

Zlato – tim 1 (Vujičić Anđela, Mihajlović Vladimir, Pejić Dario)
Bronza – tim 2 (Marić Marija, Babić Maja, Živković Luka)

Borbe ekipno kadeti:

Srebro – tim 3 (Drinić David, Mihajlović Vladimir, Pejić Dario)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here