Vijesti Kultura i obrazovanje Na Trgu oslobođenja predstavljena najnovija knjiga Jelene Bačić Alimpić – FOTO

Na Trgu oslobođenja predstavljena najnovija knjiga Jelene Bačić Alimpić – FOTO

0

Na Trgu oslobođenja, ispred Narodne biblioteke “Branko Radičević”, večeras je upriličena promocija posljednjeg romana “Nigde nema te”, novosadske novinarke i spisateljice Jelene Bačić Alimpić.

Autorka je istakla da se radi o njenom sedmom djelu, ujedno i “najtežem” do sada.

Samo pisanje knjige trajalo je od avgusta do januara, ali je priprema trajala mnogo duže. Kada pišem, poprilično se povežem sa svojim likovima, da bih mogla da ispoljim emocije, tako da nije bilo nimalo jednostavno. Knjiga ima ima i istinitu istorijsku podlogu, iako je Izabela, kao i svi moji drugi likovi, izmišljena, opisala je autorka, dodajući da priprema novo djelo.

Radnja knjige “Nigde nema te” prati lik Izabele, djevojke iz malog italijanskog mjesta, koja u vihoru ratnih stradanja, odlazi u vojsku kao bolničarka, te upoznaje Marka iz Srbije, svog pacijenta.

Inače, Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu, a školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.

Sa pauzama, od 1987. do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj.

Autorka je romana bestselera “Ringišpil” (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“ i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora, kao i djela “Pismo gospođe Vilme” (2012) i “Poslednje proleće u Parizu” (2014). Oktobra 2015. godine objavljen je njen četvrti roman “Noć kada su došli svatovi”, prva knjiga iz trilogije “Kazna za greh”, dok je druga knjiga iz trilogije Kazna za greh, i autorkin peti roman – “Knjiga uspomena”, objavljena je februaru 2016. godine.

Živi u Novom Sadu kao slobodna umetnica, udata je i ima dvoje dece, Marka i Dunju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here