Vijesti Kultura i obrazovanje Osamnaest učenika derventskih srednjih škola koristilo stipendije za deficitarna zanimanja

Osamnaest učenika derventskih srednjih škola koristilo stipendije za deficitarna zanimanja

0

Ovih dana počinje završna isplata stipendija i troškova prevoza za srednjoškolce koji su se u protekloj školskoj godini obrazovali za deficitarna zanimanja.

Prošla školska godina bila je treća u nizu kako Ministarstvo prosvjete stimulisalo učenike da upisuju zanimanja deficitarna na tržištu rada iznosom od 100 KM i troškovima prevoza, a ovu beneficiju u prošloj školskoj godini koristilo je 18 učenika derventskih srednjih škola.

Pred početak školske godine, Ministarstvo prosvjete objavi listu zanimanja koja su deficitarna.

Inače, kada je u pitanju prevoz učenika, pored pomenutih troškova koje snosi resorno Ministarstvo, i Grad Derventa pokriva troškove prevoza za učenike osnovnih škola u punom iznosu, te dijelom i učenika stednjih škola. Za ovu namjenu je izdvojeno 200.000 KM.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here