Vijesti Kultura i obrazovanje Osnovci “19. aprila” poetsko veče posvetili ženama

Osnovci “19. aprila” poetsko veče posvetili ženama

0
Foto: Željko Asentić

Osnovci OŠ „19. april“ sinoć su  priredili poetsko veče posvećeno pripadnicama ljepšeg pola.

U prisustvu njihovih roditelja, a naročito majki, baki, nastavnika i nastavnica, veče je otvoreno veselom pjesmom hora raspjevanih prvačića, da bi nas potom stariji učenici podsjetili na značaj praznika kojeg obilježavamo 8. marta i uopšte žena kroz istoriju, na njihov položaj nekada i danas, na znamenite Srpkinje, kako su pripadnice ljepšeg pola bile inspiracija za svjetske umjetnike. Prostor između svake od obraženih tema upotpunili su najljepši stihovi Jovana Dučića, Vaska Pope, Desanke Maksimović, Alekse Šantića i mnogih drugih posvećenih upravo – ženama.

Direktorica škole Elvira Miljić istakla je da se radi o prvoj takvoj poetskoj večeri koju su organizovali učenici osnovne škole, na inicijativu nastavnice srpskog jezika Daliborke Malešević, u okviru dodatne sekcije koju vodi.

– Organizovali smo poetsko veče posvećeno ženi, ali ne samo onima u okviru našeg kolektiva, nego i svim majkama, bakama i svima drugima. Nije se radilo o klasičnoj poetskoj večeri, već smo bili u prilici da čujemo jedan istorijski pregled o borbi žena za prava. Kao rukovodilac ove obrazovne ustanove ponosna sam, prvo na samu ideju, a posebno jer se ovako nešto organizuje u jednoj školi, zadovoljna je Miljićeva.

B. N. – Derventa Cafe/Foto: Željko Asentić

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here