Vijesti Društvo “Potrebno je samo malo više prihvatanja”: Centar “Budućnost” obilježio Međunarodni dan rijetkih...

“Potrebno je samo malo više prihvatanja”: Centar “Budućnost” obilježio Međunarodni dan rijetkih bolesti – FOTO

0
Porodica Živković i ministar Šulić simbolično su pustili balone

Korisnici dnevnog centra i učenici Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ danas su raznolikim kreativnim i sportskim aktivnostima, uz osmjehe i u društvu najbližih, obilježili 28. februar – Međunarodni dan rijetkih bolesti.

Direktor ustanove Vladan Popović je rekao da ovakva druženja organizuju kako bi skrenuli pažnju na specifične potrebe svakog djeteta.

Jedan od naših učenika je bio i djete sa rijetkom bolešću Uroš Živković iz Prnjavora, ali mi ne samo zbog njega, nego i zbog naše djece sa smetnjama u razvoju, želimo na ovaj način da pokažemo da svako dijete ima svoje posebne potrebe zbog čega zaslužuju našu posebnu pažnju i poseban tretman, naglasio je Popović.

Kada dobijete dijete sa rijetkom bolesti onda vam je svaki dan izazov i svaki dan se susrećete sa nečim novim, kaže Ukijeva majka Tanja.

Na nama je da li ćemo život pretvoriti u bajku ili tragediju i do nas je kako ćemo sagledati situaciju i kako ćemo se nositi sa njom. Naša djeca su izazov i ja se trudim da Uroš ne bude ništa drugačiji od svih drugih i mislimo da sve što je potrebno jeste da društvo pruži malo više pažnje i prihvatanja djecu sa rijetkim bolestima i da to ne bude jedan dan, nego svaki dan, poručila je Živkovićeva.

Gost iznenađenja je bio ministar turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić, inače upravo veliki prijatelj Ukija i porodice Živković.

Uki i njegova porodica se već dugo družimo i posjećujemo na važne datume i sigurno da je ovaj dan jedan od takvih. Drago mi je da sam danas imao priliku da učestvujem u ovom sadržajnom danu, kao i što sam se upoznao sa radom ove ustanove, koja je sigurno jedna od najboljih ovog tipa u Republici Srpskoj, istakao je Šulić.

Međunarodni dan rijetkih bolesti obilježen je pod motom “Ja jesam jedan od rijetkih, ali imam ista prava kao i drugi”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here