Vijesti Kultura i obrazovanje Predstava “Mriješćenje šarana” odigrana u Centru za kulturu

Predstava “Mriješćenje šarana” odigrana u Centru za kulturu

0

„Mrešćenje šarana“, komad nastao po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dejana Cicmilovića, večeras je izveden u Velikoj sali Centra za kulturu.

Ovo dramsko djelo Aleksandra Popovića skida tabu sa teme Informbiroa i Golog otoka i duhovito prikazuje okrutne odnose i surovu borbu za vlast između ljudi koji su jedni drugima bliski.

– Predstava je premijerno izvedena prošle godine, a ovo nam je 22. igranje. Na Republičkom festivalu u Kuli zaslužili smo bronzanu plaketu, ali i nagradu za najbolju režiju, dok je Jelena Stojadinović proglašena najboljom glumicom. Iako se radnja dešava daleke 1948, vidimo da se tada svijet okrenuo protiv SSSR-a, a danas protiv Rusije, tako da se istorija ponavlja, rekao je Predrag Georgijev, direktor Centra za kulturu u Velikoj Plani.

„Mrešćenje šarana“ je uzbudljiva životna priča o tome kako na malog, prosečnog čovjeka utiče rat, smjene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije.

Predstavu su izveli glumci pozorišta “Masuka” iz Velike Plane.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here