Vijesti Društvo Prepoznat uloženi trud: Lokalna zajednica nagradila najbolje učenike – FOTO

Prepoznat uloženi trud: Lokalna zajednica nagradila najbolje učenike – FOTO

0

Gradonačelnik Milorad Simić upriličio je danas u Centru za kulturu tradicionalni prijem za učenike generacije, nosioce Vukove diplome, te pobjednike regionalnih i republičkih takmičenja u tek završenoj školskoj godini.

„Vukovac“ Maja Bojanić je završila računarsko-informatičku gimnaziju i sada očekuje rezultate prijemnog ispita za Prirodno-matematički fakultet u Banjoj Luci na smjeru matematike i informatike.

Dobar uspjeh u srednjoj školi sam uspjela ostvariti zahvaljujući organizaciji svog vremena i obaveza na optimalan način, tako da je bilo vremena za učenje, ali za druženje. Ovo je zaista divan dan i lijepo je znati da neko misli o najboljim učenicima, te da uloženi trud nije bio uzaludan, istakla je Bojanićeva.

Gradonačelnik Simić je istakao da se ovdje radi o pametnoj djeci, koja istovremeno pokazuju želju za ozbiljnim radom.

Čestitam ovoj djeci koja malo više rade i imaju talenta od ostalih, a čestitam i njihovim roditeljima koji na njih trebaju biti ponosni, kao i njihovim profesorima i mentorima. Nagrade im nisu poklonjenje, njima pripadaju, naveo je Simić.

Ovom prilikom uručene su i skromne nagrade, pa su tako tri učenika generacije srednjih škola dobili po 300 KM, pet učenika generacije osnovnih škola 200, a nosioci diplome „Vuk Karadžić“, njih ukupno 27, po 150 KM.

Ekipa OŠ „19. april“, inače pobjednici Republičke smotre folklora, te tri pojedinačna pobjednika republičkih takmičenja održanih u protekloj školskoj godini dobili su po 200 KM, dok je pet pobjednika regionalnih takmičenja i ženska rukometna ekipa OŠ „Nikola Tesla“ nagrađena sa po 120 KM.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here