Vijesti Kultura i obrazovanje Promocija knjige “Pravoslavlje u usorskom kraju”

Promocija knjige “Pravoslavlje u usorskom kraju”

0

derventa-large

Arhijerejsko namjesništvo derventsko i Centar za kulturu, povodom sedamsto godina od upokojenja kralja Dragutina Nemanjića, organizuju promociju knjige “Pravoslavlje u usorskom kraju: Istorijski pregled”, autora profesora Alekse Kasapovića.

Knjiga “Pravoslavlje u usorskom kraju: Istorijski pregled” profesora Alekse P. Kasapovića prvi je ozbiljniji pokušaj da se bogata istorija pravoslavlja u zemlji Usori predstavi novom naraštaju u savremenijem književnom obliku.

Kasapović u ovom djelu nije otrgnuo od zaborava samo istoriju parohija, već i cjelokupan život u usorskom kraju. Istorijske činjenice upotpunjene su kartografijom i fotografijom, što čitaocima daje potpuniju sliku o ovom prostoru od praistorije i antike, preko srednjeg vijeka, pa do danas.

Promocija će se održati u utorak, od 19 časova, u Centru za kulturu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here