Vijesti Sport “Vihorovim stihovanjem” okončana još jedna poetska godina

“Vihorovim stihovanjem” okončana još jedna poetska godina

0

Manifestacija Srpskog književnog kluba “Vihorovo stihovanje” okupila je veliki broj učesnika iz čitave regije. Druženjem i razmjenom pisane riječi sumirana je godina rada dervenstkog književnog kluba “Vihor”.

Književni klub „Vihor“ iz Dervente je nakon manifestacija poput “Dana Belog” i Međunarodne ilindanske manifestacije “Prljača”, još jednu uspješnu godinu sumirao završnom smotrom “Vihorovo stihovanje” koje se održava šesti put po redu.

Kraj godine završavamo “Vihorovim stihovanjem”, manifestacijom koja traje i trajaće, kako vidimo od prisutnih pjesnika, jer ona promoviše književno stvaralaštvo kako pojedinaca, tako i klubova iz kojih danas nama mili i dragi gosti dolaze. “Vihor” se nalazi širom Republike Srpske i BiH, Srbije i drugih gradova, a čak inostranstva. Svi prisutni na ovoj manifestaciji imaju priliku da pokažu svoja stvaralaštva i svoja nova izdanja i da se jednostavno druže, te da jedni drugima zaželimo srećan život u poetskim vodama u narednim periodima, istakao je predsjednik Upravnog odbora Srpskog književnog kluba “Vihor” Milorad Mišo Đurđević.

Članovi Književnog kluba “Savovanje” iz Šamca dugogodišnji su prijatelji “Vihoraša” koje pjesma i poezija spaja već 12 godina. Čestite za još jednu uspješnu novu godinu uputio je i Borislav Avramović iz Zavičajnog udruženja srba „Korijeni“ i srpske čitaonice iz Sombora.

Srećan sam zbog toga, što, evo već 12 godina književni klub “Vihor” i naše dvije organizacije i institucije sarađuju na način da smo mi ovdje na ovoj, a i drugim “Vihorovim” manifestacijama, dok braća i prijatelji iz Dervente dolaze u Sombor, rekao je Avramović.

Srpski književni klub „Vihor“ iz Dervente započeo je svoj rad osnivanjem literarne grupe prije 55 godina i od tada do danas niže velike uspjehe na međunarodnim knjižervnim konkursima te gotovo svakodnevno unapređuje izdavačku djelatnost Dervente, istakli su ovom prilikom.

TV K3

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here