Vijesti Društvo Одржан четврти Црквено-народни сабор у Доњој Бишњи – ФОТО

Одржан четврти Црквено-народни сабор у Доњој Бишњи – ФОТО

0

У манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи данас је, на празник Светог цара Константина и царице Јелене, односно Петровске покладе, одржан 4. Црквено-народни сабор.

Свету Архијерејску литургију служио је архимандрит Павле Радусиновић, настојатељ манастира Ораховице у Епархији пакрачко-славонској, уз саслужење монаштва и свештенства.

У оквиру сабора, Туристичка организација општине Дервента припремила је изложбу „Традиционална дервентска јела“, на којој је четрдесетак домаћица представило нека старија и помало заборављена јела, али и нека од данас добро познатих делиција овог краја, рекао је директор Туристичке организације Младен Пећић.

На богатој трпези нашла су се посна и мрсна, слана и слатка јела, домаћи млијечни производи и поврће, да би угодно дружење потом употпунило такмичење најмлађих у спортовима за дјецу.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here