Ispunjen dio zahtjeva, radnici traže pisane garancije

0

Radnicima Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente, koji su u generalnom štrajku, isplaćena je polovina plate za decembar 2013. i januarska plata za 2014. godinu, ali radnici očekuju i pisane garancije većinskog vlasnika i upravnog odbora o obezbjeđenju obrtnih sredstava i danu početka proizvodnje.

Radnici kod kuce, a Unis jos ceka kredit (1)

“Na taj način imaćemo sigurnost u sve ono što je govorio generalni direktor 5. februara kada je otpočeo generalni štrajk, kada su sastanku osim radnika prisustvovali i čelni ljudi Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Srpske i mediji”, rekla je Srni predsjednik Sindikalne organizacije Radosava Milanković.

Ona je za danas u 10.00 časova najavila novo okupljanje radnika na kojem očekuju nove informacije o ispunjavanju zahtjeva koje su postavili pred poslodavca.

Radnici traže početak proizvodnje i upošljavanje svih zaposlenih, isplatu dijela zaostalih plata i obaveza na plate.

Generalni direktor Fabrike “Unis” Mile Georgievski i predsjednik Štrajkačkog odbora Branko Rauković 5. februara potpisali su dokument u kojem su navedeni rokovi za ispunjavanje radničkih zahtjeva.

Većinski vlasnik Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente je grupacija “Balkan stil”, koja je osnovana 1995. godine u Lihtenštajnu, a njena glavna poslovna djelatnost je proizvodnja i prodaja čelika, te proizvoda od čelika.

SRNA/capital.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code