Vijesti Kultura i obrazovanje Muzikom povezuju ljude: Održano IX veče duhovne muzike

Muzikom povezuju ljude: Održano IX veče duhovne muzike

0

Po deveti put u Derventi je organizovano veče duhovne muzike. Učestvovali su horovi iz Maglaja, Viteza i Dervente, solisti Adventističke crkve iz Banjaluke.

DSC_1976

Derventa je ponovo pjevala. Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ organizovao je po deveti put veče duhovne muzike, jedinstvenu manifestaciju ove vrste u Bosni i Hercegovini.

„Devet godina ovom manifestacijom poručujemo narodima Bosne i Hercegovine da se u najljepšoj zemlji na svijetu može i treba živjeti s pjesmom i povjerenjem, a ne stalnim izazivanjem nepotrebnih sukoba“, kaže Milica Pelesić, predsjednica IMIC „Zajedno“, “Nama je drago što ovu ideju prihvataju u mnogim sredinama i tako svake godine u gostima imamo horove iz raznih gradova naše države i jedni drugima dajemo podršku u ovim našim nastojanjima“.

Ove godine na večeri duhovne muzike, pored domaćeg hora „Mozaik“, nastupili su horovi „Viteški akordi“ iz Viteza i Gradski hor iz Maglaja, solisti Hrišćanske adventističke crkve iz Banjaluke Vanja i Irina Subašić uz pratnju Olje Savić, te solistkinje Violeta Pećić i Milijana Žunić. Na programu se našle pjesme svih religijskih zajednica i derventska publika iskreno je uživala i toplim aplauzima nagrađivala sve učesnike programa. Bio je to visok nivo umjetničke interpretacije, što je postalo već standard kojim se predstavljaju izvođači.

„Nama je iskreno zadovoljstvo što već devet godina zajedno sa Dervenćanima putem duhovne muzike gradimo nove mostove povjerenja. I Maglaj je sredina koja ima isti takav odnos prema muzici, odnos prema ljudima i religijama i mi smo na to ponosni”, kaže Hana Čizmić, voditelj Gradskog hora iz Maglaja.

Tradicionalno veče završeno je božićnom pjesmom „Tiha noć“ koju su izveli svi učesnici programa.

DSC_1972

 B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code