Vijesti Društvo Neugodno putovanje na crnogorsko primorje

Neugodno putovanje na crnogorsko primorje

2

Nakon pomalo tragikomičnog slučaja sa turistima iz Bijeljine, primoranih da guraju autobus prilikom povratka iz Igala, naša sugrađanka nam je ispričala o neugodnostima koje je imala grupa turista iz Dervente.

Oni su se početkom sedmice autobusom Turističke agencije “STP Derventa” uputili na crnogorsko primorje, ali je pravi haos u putu izazvao, prema njenom mišljenju, od početka vožnje neispravan autobus. Zbog komplikacija koje su počele u Trebinju, poput dosipanja vode u hladnjak i pregrijavanja kočnica, bila je veoma zabrinuta za sigurnost svoje djece koja su sa njom išla na ljetovanje.

Prilikom jednog od zaustavljanja izazvanih kvarom pukla je guma, pa je vozač zadobio, ispostavilo se, lakše povrede. Ipak, sve je bilo prilično konfuzno, na lice mjesta došli su pripadnici policije i Hitna pomoć, a vozač je već u međuvremenu odvezen u bolnicu. Sve to je dovelo do nervoze među putnicima, tvrdi naša sagovornica, a na konačno odredište odvezao ih je autobus “Bočac Tursa”.

U STP-u potvrđuju da je pukla guma, ali da je autobus bio tehnički ispravan, te da su uradili sve što su mogli da putnici što manje imaju posljedica.

Naš autobus koji je na crnogorsko primorje krenuo 07.08.2017. bio je tehnički ispravan, što možemo potvrditi i obavljenim tehničkim pregledom. Autobus uredno saobraća od početka sezone i nikakvih problema nije imao što isto tako mogu potvrditi putnici koji su putovali sa nama. Od svega što je Vaša čitateljka, a naša putnica, izjavila tačno je to da je na autobusu pukla guma i da je vozač, koji je u datom trenutku stajao pored, lakše povrijeđen. Do pucanja gume je došlo zbog zamora materijala i to nije nikakav neuobičajan kvar jer gume pucaju i na putničkim automobilima, a pritisak koji je oslobođen pri pucanju gume je oborio vozača i izazvao mu lakše povrede. Bilo ko ko se bavi bilo kakvom vrstom prevoza ili čak posjeduje putnički automobil zna da ovakve situacije nisu neuobičajne. S obzirom da svoj posao shvatamo ozbiljno i da putnici ne bi čekali popravak gume i oporavak vozača, za njih je u najkraćem mogućem roku obezbijeđen drugi prevoz i svi su srećno stigli na svoja odredišta. Kvar je uredno otklonjen i nastavio je svoj rad, a vozač je, hvala Bogu, dobro i oporavio se, poručili su iz TA “STP Derventa, uz dodatak da ne bi da ulaze u “motive koje je čitateljka imala pri izjavljivanju te priče”.

Derventa Cafe

 

2 KOMENTARI

  1. “Zapaljene” ili pregrijane kočnice su izazvale pregrijavanje zraka u gumama što je i bio uzrok eksplozije gume. A zašto je došlo do zapaljenja kočnica to treba ispitati. Nadam se da nisu u pitanju protektirane gume. Protektirane gume se ne smiju montirati na autobuse.Pogotovo ako su proizvod “made in BiH”.
    Ima i kvalitetnih protektiranih guma ali naši vlasnici transportnih preduzeća izbjegavjau da kupuju originalne gume na pogonske točkove. Na prednjim upravljačkim osovinama montiraju se isključivo originalne gume. Zamislite situaciju da u toku vožnje eksplodira guma na upravljačkoj osovini.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code