Vijesti Sport Novićeva i Vasić putuju na Specijalnu olimpijadu

Novićeva i Vasić putuju na Specijalnu olimpijadu

0

Sportisti sa invaliditetom Vedrana Nović /17/ i Miro Vasić/26/, članovi Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i invalidnih osoba “Sunce” iz Dervente, nastupiće na Specijalnoj ljetnoj olimpijadi u Los Anđelesu.

Srn2015-7-18_1048352_0

Novićeva će se takmičiti u atletici, a Vasić u plivanju, a u Los Anđeles putuju u sastavu reprezentacije Specijalne olimpijade BiH. Načelnik opštine Derventa Milorad Simić posjetio je ovim povodom Udruženje “Sunce” i mladim sportistima uručio novčanu pomoć. Ispraćaju takmičara na olimpijadu prisustvovali su i drugi članovi Udruženja.

Predsjednik Udruženja “Sunce” Tatjana Spasojević podsjetila je da su se Novićeva i Vasić do sada sa svih takmičenja vraćali sa medaljama, te izrazila uvjerenje da će i ovog puta biti tako, mada je konkurencija veoma jaka.

Vedrana Nović bavi se atletikom sedam godina i do sada je nastupila na Ljetnim olimpijskim igrama u Poljskoj 2010. godine kada je osvojila treće mjesto, a 2011. godine na takmičenjima u Grčkoj i Belgiji zauzela je drugo mjesto. Zlatnim medaljama okitila se na mnogim takmičenjima na nivou BiH. Ona je 2011. godine bila stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, kao posebno nadareni sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom.

Miro Vasić je kao član Plivačke reprezentacije BiH ostvario zapažen rezultat na Ljetnim olimpijskim igrama u Belgiji plasiravši se na četvrto mjesto. Na prvenstvima u BiH osvajao je zlatne medalje, a od prošle godine je stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code