Odgođen generalni štrajk, obećan novac i proizvodnja

0

Predstavnici Štrajkačkog odbora i Sindikalne organizacije fabrike cijevi “Unis” iz Dervente postigli su danas dogovor sa upravom o odgađanju generalnog štrajka zaposlenih, koji je bio najavljen za danas.

unis

Poslovodstvo “Unisa” obavezalo se da do 1. jula svim zaposlenima isplati po 500 maraka, da do 15. jula organizuju djelimično pokretanje proizvodnje sa intencijom da u daljem periodu proizvodnju stabilizuju u punom kapacitetu, te da rješava pitanje povezivanja radnog staža za radnike koji su stekli uslove za penziju.

Radnici “Unisa” prihvatili su ponudu da odustanu od generalnog štrajka i da nakon dobijene plate budu na raspolaganju fabrici u organizovanju proizvodnje, te da imaju mogućnost, ako uprava ne ispuni obećanje, da stupe u štrajk 15. jula.

Potpise na postignuti dogovor stavili su u ime uprave “Unisa” potpredsjednik “Balkan stila” Srđan Simić, predsjednik Štrajkačkog odbora Slađan Katanić i predsjednik Sindikalne organizacije Radosava Milanković. Isplatu plate i pokretanje dugoočekivane proizvodnje čeka oko 370 radnika fabrike cijevi “Unis”.

Posavske novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code