Vijesti Privreda Unis ponovo u štrajku: Sutra sastanak dijela radnika sa vlasnicima?

Unis ponovo u štrajku: Sutra sastanak dijela radnika sa vlasnicima?

0
derventa unis
Foto: arhiva

Od srijede (28. februara) radnici Unisa ponovo su u štrajku, nakon što nije ispunjen dogovor uprave i Sindikalne organizacije ovog preduzeća o dinamici isplate zaostalih dugovanja.

Prema riječima predsjednice SO Radosave Milanković, izostala je uplata doprinosa za avgust, septembar i oktobar, kao i troškova prevoza. Na svoje nije došao nijedan od desetak radnika koji su ispunili uslove za penzionisanje.

– Aleksandar Tomić, vlasnik preduzeća „Agroherc“ i brat većinskog vlasnika „Unisa“ Gorana Tomića, pozvao je na direktan sastanak radnike iz pogona šavnih cijevi, bez učešća sindikata, nakon kojeg će oni odlučiti o sudbini štrajka, rekla je Milankovićka.

Inače, dugovanja Unisa iznose oko pola milijarde maraka, od čega je gotovo polovina Izvozno-kreditnoj agenciji BiH, a plan je da se dugovanja izmire u procesu restrukturisanja dugom 10 godina.

Uprava je ranije najavila da se pregovara sa partnerima iz Rusije sa kojim bi uposlili sve kapacitete preduzeća.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code