Vijesti Privreda Uprava Unisa najavljuje pokretanje proizvodnje i izmirenje obaveza

Uprava Unisa najavljuje pokretanje proizvodnje i izmirenje obaveza

0

Fabrika cijevi „Unis“ iz Dervente očekuje odobrenje kredita do kraja mjeseca februara, nakon čega će biti pokrenuta revitalizacija fabrike i sanirani svi finansijski problemi, izjavio je Mile Georgijevski, generalni direktor fabrike „Unis“ Derventa, nakon jednočasovnog sastanka i razgovora sa radnicima u restoranu preduzeća. Radnici su saslušali obećanje uprave fabrike, te očekuju da ispune data obećanja.

Uprava Unisa najavljuje pokretanje proizvodnje i izmirenje obaveza

Nema otpuštanja radnika

„Morali smo na neki način da presječemo teško stanje u kojem smo se našli prošle godine i da maksimalno pokrenemo određene poteze, prvenstveno na dobijanju povoljnijeg kredita za pokretanje proizvodnje, da saniramo finansijske probleme, što uključuje i izmirenje obaveza prema radnicima.

Trenutno u fabrici radi 474 radnika, kojima se od septembra prošle godine, iako ne rade obračunavaju primanja, koja će biti izmirena. U potpunosti shvatamo probleme radnika i mi smo im obećali isplatu tih primanja, kao i isplatu još tri zaostale plate iz prethodnih godina“ izjavio je Georgijevski.

On je rekao da je fabrika od ranije korisnik kredita sa kamatama koje dostižu i do 20 posto, te je cilj uzimanje kredita sa znatno manjim kamatama, nakon čega je moguće krenuti sa proizvodnjom.

„Ekonomska kriza u svijetu je pogodila i „Unis“,ali zadržali smo tržište, imamo svoje prodajne punktove. Bili smo treći izvoznik u Republici Srpskoj, dobili smo priznanje od Privredne komore. Imamo dobre uslove da to nastavimo u narednom vremenu. Moja vrata su uvijek otvorena za sve radnike koji žele informaciju iz prve ruke. Cilj nam je zadržati sve radnike i pokrenuti proizvodnju“ dodao je Georgijevski.

Nakon ispunjenja obećanja radnici spremni da rade

Željko Kovačević, radnik fabrike očekuje da uprava ispuni dato obećanje, bar isplatu minimalnih primanja koja duguju radnicima, te su spremni nakon ispunjenja obećanja da stanu za proizvodne mašine.

„Firma nam duguje sedam do osam plata, kao i troškove prevoza. Ne radimo do septembra. Dobili smo obećanje da će odmah po dobijanju kredita radnicima isplatiti sva dugovanja. Početkom marta ide novi sastanak nakon čega ćemo znati našu konačnu sudbinu“ kaže Bojan Ikanović, radnik fabrike „Unis“ Derventa.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code