Vijesti Društvo “Vihoru” potrebna veća podrška lokalne zajednice

“Vihoru” potrebna veća podrška lokalne zajednice

0

Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente postao je prepoznatljiv i veoma cijenjen, a za ostvarivanje još boljih rezultata u radu potrebna je veća podrška lokalne zajednice, rečeno je na okruglom stolu “Značaj postojanja Vihora”.

vihor

Predsjednik “Vihora” Milorad Đurđević istakao je da klub ove godine obilježava 20 godina od osnivanja, te da će, osim okruglog stola i razgovora sa članovima, ali i poštovaocima kluba, organizovati i pjesničko veče.

Prethodni predsjednik kluba, pjesnik i novinar Savko Pećić rekao je da je u proteklom periodu održan niz manifestacija, a najprepoznatljivija, koja se održava u avgustu i izrasla je u međunarodnu, su Ilindanski pjesnički susreti “Prljača”.

– Dosta je izdanja ugledalo svjetlost dana, i, na sreću, mnogi događaji su evidentirani i o njima postoji bogata arhiva u biblioteci. Jedno vrijeme klub je objavljivao svoj list pod nazivom “Beli Vihor” – naveo je Pećić.

Pjesnik Slavko Pokrajac naglasio je da je plejada ljudi sa perom ostavila neizbrisiv trag u kulturi. Članovi “Vihora” zastupljeni su u mnogim zbornicima, a istakli su se kao učesnici na brojnim pjesničkim i književnim susretima u regionu. Okrugli sto “Značaj postojanja Vihora” održan je sinoć u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi.

Večeras će u prostorijama biblioteke, sa početkom u 19.00 časova, biti održano književno veče “Vihorovih 20”.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code