Vijesti Kultura i obrazovanje Бојан Јокановић и Сизифова правописна правила стижу у Центар за културу

Бојан Јокановић и Сизифова правописна правила стижу у Центар за културу

0

Српско просвјетно-културно друштво “Просвјета” Дервента организује изложбу и промоцију књиге ђакона Бојана Јокановића “Сизиф у борби за правопис”.

Изложба ће се одржати у четвртак, 22. октобра, са почетком у 19 часова у Центру за културу, а представиће је аутор ђакон Бојан Јокановић.

Уз Бојанове занимљиве и духовите карикатуре, објављене у књизи “100 Сизифових правописних правила” језичке недоумице ће нестати.

Дошао сам на идеју да Сизиф одвоји рјечицу не од глагола знати, сликовито је описао Јокановић и истакао да се визуелни ефекат најлакше памти и да га је то опредијелило за изражавање кроз карикатуру.

Нове епидемиолошке мјере и даље омогућавају јавна окупљања до 50 људи, уз маске и дистанцу, тако да ће изложба бити одржана уз поштовање прописа.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here