Vijesti Kultura i obrazovanje Монодрама “Речи о свечовеку” у понедјељак у Библиотеци

Монодрама “Речи о свечовеку” у понедјељак у Библиотеци

0

У понедјељак, 26. септембра, у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ истакнути драмски умјетник Небојша Дугалић извешће монодраму “Речи о свечовеку”, насталу по текстовима владике Николаја Велимировића.

Идеја за настанак ове монодрамске адаптације истоимене збирке алегоричних поука и записа владике Николаја настала још за вријеме његових студија јер је намјеравао да ово буде његова дипломска представа, али је на сцену постављена 2009. године, у оквиру прославе осам вијекова манастира Жиче.

То су приче које су атрактвине, дубоке, једноставне, јединствене по свом стилу и по својој дубини; које нас, заправо, позивају на то да оживимо оно што смо заборавили, а то је да смо створени да стојимо пред лицем божјим, истиче Дугалић.

Монодрама, у организацији СПКД „Просвјета“, биће изведена са почетком у 20 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here