Vijesti Društvo Ново насеље: Прослављена слава храма Преображења Господњег – ФОТО

Ново насеље: Прослављена слава храма Преображења Господњег – ФОТО

0

У присуству великог броја православних вјерника Новог насеља и околине, данас је прослављен празник Преображења Господњег, коме је и посвећен велелепни храм у овом дијелу Дервенте.

Након свете литургије, протонамјесник Синиша Максимовић вјерницима је поручио да се радују празнику Господњем.

Из године у годину и храм нам је све љепши и љепши, а и више нас је, хвала Богу. Свједоци смо да нам је Господ сазидао овај дом и да нам је дао снаге да се боримо за њега, а све нам то представља додатну радост, освећује нас и сабира у цркви Божијој, рекао је Максимовић.

Услиједио је опход око храма, а потом и културно-умјетнички програм којег су увеличале чланице Женске пјевачке групе СКУД Дервента.

Обиљежавање славе завршено је народним весељем и послужењем којег су организовали мјештани Новог насеља и кумови славе Сретко и Стана Јевтић. Ту част наредне године преузеће Раденко и Јелена Пашалић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here