Vijesti Kultura i obrazovanje Представљено “Пастирско слово”, друга књига протојереја-ставрофора Драгана Каиновића

Представљено “Пастирско слово”, друга књига протојереја-ставрофора Драгана Каиновића

1

У Великој сали дервентског Центра за културу синоћ је представљено дјело „Пастирско слово“, друга књига пензионисаног протојереја-ставрофора Драгана Каиновића.

Аутор је на представљану нагласио да се ради о избору његових најбољих текстова објављиваних у разним часописима.

Текстови су, по мом мишљењу, мало садржајнији и квалитетнији од других, а дотичу се теологије, политике, историје и екологије. Као пензионер, са мало више времена, хтио сам да оставим нешто иза себе, а само оно што је записано остаје, поручио је Каиновић, са надом да ће књигу Дервенћани прочитати, иако сматра да писана ријеч није данас на цијени.

Књига ће, истакао је, заинтересованима бити подијељена бесплатно.

О књизи су говорили професор Богословског факултета у Београду Растко Јовић и пјесник и члан „Просвјете“ Милорад Ђурђевић.

Књига је подијељена у три дијела – у првом су политичке теме, затим поучни чланци, а трећи дио односи се на моралне поуке.

Књигу је издала Издавачка кућа Епархије зворничко-тузланске “Синај” уз благослов владике Фотија.

Дервента Кафе

1 komentar

  1. Ne slažem se da iza nekoga ostaje samo ono što je zapisano. Jako je važno i ono što je nezapisano, ako ne i važnije. A to nezapisano iza vas će itekako ostati, i nije baš za pohvalu……..

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here