Vijesti Kultura i obrazovanje У суботу завршна манифестација Међународних сусрета “Прљача 2020”

У суботу завршна манифестација Међународних сусрета “Прљача 2020”

0

Завршна манифестација Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2020“ биће одржана у суботу, 8. августа са почетком у 11,00 часова, у просторијама Центра за културу Дервента. Организацију наградног конкурса је реализовао и међународну манифестацију „Прљача 2020“ организује Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте.

Подсјећамо, Наградић Борислав из Батајнице са пјесмом „Укрина ми из срца извире“ побједик је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода.

И ове године сви приспјели радови објављени су у заједничком зборнику који учесници добијају бесплатно.

Побједник у категорији шаљива пјесма је Милад Обреновић из Рогатице са пјесмом „Велика барка“, док је у категорији „Укрински цвијет“ побједник Славојка Бубић из Теслића са пјесмом „ Укрино градиш љубав“.

Похваљене су пјесме Силване Алексић из Теслића, Цвијетина Баје Лобожинског из Лаћарка (Србија), Евите Бојковац из Дервенте, Драгице Драге Грбић из Вишеграда, Милене Миловановић из Бијељине, Секуле Новаковић из Ужица и Пере Сандића из Прњавора.

На наградни конкурс стигло је више од 63 рада из Републике Српске, Ф БиХ, Србије, Словеније, Македоније, Црне Горе, Јерусалима, Бугарске, Њемачке и Швајцарске. Жири за избор најбољих пјесма радио је у саставу Далиборка Малешевић, Санела Станковић и Савко Пећић.

Манифестација ће бити одржана у складу са препорукама и тренутном епидемиолошком ситуацијом, у вези вируса корона.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here