Vijesti Društvo Храм Светог Великомученика Пантелејмона у Осињи богатији за ново звоно – ФОТО

Храм Светог Великомученика Пантелејмона у Осињи богатији за ново звоно – ФОТО

0

Захваљујући Момиру и Душку Гојковићу храм Светог Великомученика Пантелејмона однедавно је богатије за ново помоћно звоно, пристигло из ливнице Кременовић из Младеновца.

Благословом Епископа Фотија, звоно ће осветити архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић у недјељу, 2. априла. Након освећења, звоно ће бити подигнуто на звоник осињске цркве и звонити први пут на Васкршњој литургији.

Садашње звоно на нашем звонику је ливено 1934. године и тежине је 340 кг, док је ново помоћно звоно тежине 155 кг. Са упареним звуковима наша звона ће свечано оглашавати наше празнике а све у славу Божију и на понос свих парохијана. Осињска црква ће тако бити једна од рјетких сеоских цркава са два звона такве тежине, каже свештеник Илија Тривић.

Тренутно се изводи живописање унутрашњости храма.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here