Vijesti Društvo Бака Љубица слави 100. рођендан

Бака Љубица слави 100. рођендан

0

У име Осињске парохије свештеник Илија Тривић и потпредсједник Црквеног одбора Жико Новић данас су посјетили баку Љубицу Гаврићу која слави свој 100. рођендан.

Како су уочи и на њен рођендан, 1. априла 1923. године слављени празници Лазарева субота и Цвијети – на поклон су јој уручили икону Лазареве суботе.

Љубица је покретна и сјећа се свих љепота које је проживјела у животу, али и тужнних тренутака којих је било. Здравље је служи онако како може у њеним годинама.

Удала се са 22 године и са супругом Богољубом стекла четверо дјеце, две кћерке и два сина. Има осам унука и исто толико праунучади. Дјеца, унучад, праунучад живе у Дервенти, Београду, Новом Саду, у Америци ж…

Заједно смо чували говеда. Тада су цуре брже удавале се да скину цурско име, јер је било ратно вријеме и није цуре имао ко да заштити. Уписана сам у црквене књиге 1. априла, када су родитељи стигли да то ураде. Прије је тако било. Много се радило, прича Љубица.

Слабије чује, а без наочара више не може читати или плести.

Не пијем ракију. Попијем кафу и сок. Моје генерације овдје у близини нема. Млади требају да буду добри, да се слажу и поштују и кроз живот ће много лашке да буде, савјетује Љубица младе.

Кроз шалу каже да ће у духу данашњег дана од сад године бројати од 100 према 0.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here