Vijesti Društvo Вече љубави и чисте емоције: Одржано 6. Видовданско окупљање на отвореном –...

Вече љубави и чисте емоције: Одржано 6. Видовданско окупљање на отвореном – ФОТО/ВИДЕО

0

Коло српских сестара „Царица Милица“ и Српска православна црквена општина Дервента синоћ су уприличили шесто Видивданско вече на отвореном, сада већ традиционалну манифестацију поводом једног од највећих српских празника.

Једна од наших важних активности је и Видовданско вече, а жеља нам је била да из Дервенте пошаљемо у свијет слику Светосавља и слику љубави, јер немамо значајнијег празника од Видовдана, рекла је предсједница КСС Ђурђа Додиг Пијетловић.

Посебно смо поносне на наше Божићне и Васкршње акције у које се укључе сви грађани нашег града и тада заједно дишемо у оној правој хришћанској љубави, али и на Васкршњу радионицу коју посјети више од 150 дјеце предшколског и школског узраста. Поред хумане мисије коју наше коло има као дио наше цркве, коло има и просвјетитељску улогу јер нам је жеља да као хришћанке учимо будуће генерације традицији и истинским вриједностима нашег народа, нагласила је Пијетловићева.

А вече је и овог пута било прожето традиционалним и патриотским пјесмама и стиховима, прије свих Милица Досковић, вокалне солисткиње и члана опере Српског Народног позоришта у Новом Саду, која је својим маестралним гласом отпјевала десетак родољубивих пјесама, али и надахнутим рецитацијама пригодних стихова у извођењу Сање Томинчић и Маријане Суботић.

– Велика емоција је подијељена, а та емоција, оно што из срца можемо да изнесемо, љубав коју ширимо и српство најљепше је оно што нас веже и управо смо показали да је то наше пространство и оно што треба да ширимо. Премијерно смо представили песму „Коло српских сестара“ која је тек у настанку, затим песме косовског циклуса, новим за које је текстове писала Рада Јањушић, сестра у Христу, а велики број њених песама сам испевала и дала им мелодије, рекла је Досковићева овом приликом.

Милица је интерпретатор и аутор музике за пјесму „Не дам“, чији текст је написао пјесник Горан Витић, а аранжман урадио Микица Антонић. Вокалом који ломи срце, подиже морал, погодила је патриотска осјећања свих Срба.

На крају, шесте Видовданско вече су својом игром затворили фолклораши СКУД Дервента.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here