Vijesti Kultura i obrazovanje Гост Библиотеке Ненад Милкић, један од најчитанијих домаћих писаца данашњице

Гост Библиотеке Ненад Милкић, један од најчитанијих домаћих писаца данашњице

0

Народна библиотека „Бранко Радичевић“, поводом ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату, у петак, 19. априла, организује књижевно вече са Ненадом Милкићем, једним од најчитанијих писаца данашњице.

Публика ће имати прилику чути нешто више о његовим дјелима, прије свега о роману који говори о абортусу и насиљу у породици „Зовем се Дуња“, књизи „Дистимија”, која говори о стањима сваког човјека и искушењима унутар нас самих, те дјелу „Колона“ које се бави страдањем крајишких Срба и Крајином кроз праћење двије колоне – из Далмације и Книнске Крајине, која креће са Баније и Кордуна.

Роман „Кости“ о страдању Срба у Сарајеву у периоду од 1992. до 1996. године први је дио четворокњижног „Погрома“ и бавиће се питањем страдања српског народа током деведесетих година на подручју цијеле бивше Југославије, док трилогију Кошаре чине Последња стража, Зов карауле и Бесмртни батаљон и посвећена је војницима који су бранили југословенско-албанску границу 1998. и 1999. године.

Милкићева дјела су романсиране прича засноване на исповестима преживелих.

Ненад Милкић је правник, пјесник и књижевник, члан је Удружења књижевника Републике Српске и Србије. До сада је објавио седам романа и двије збирке поезије.

Промоција је заказана за 19 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here