Vijesti Društvo Uskoro počinju radovi na proširenju kapaciteta vrtića

Uskoro počinju radovi na proširenju kapaciteta vrtića

0

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovor o proširenju kapaciteta vrtića “Trol” u vrijedan 908.668,80 KM sa izvođačima radova.

Nosilac grupe izvođača radova, koju čine i „Comfort Solutions“ Banja Luka, „Sector Security“ Banja Luka i „BETA-PLAN“ Doboj, je derventsko preduzeće „DSD PROJEKT“.

Najveće je zadovoljstvo potpisati ugovor i ostvariti još jednu milionsku investiciju u našem gradu, posebno jer se radi o sopstvenim sredstvima Gradske uprave, naglasio je gradonačelnik Milorad Simić.

Budžet pravimo na optimalan način što nam je omogućilo da prošle godine otkupimo privatne prostore u tom objektu za oko 170.000 KM, a sa Fondom zdravstvene zaštite zamijenimo prostorije. Na radost djece i zaposlenih roditelja zbrinućemo djecu što je posebno bitno zbog investicija koje su najavljene u našem gradu, istakao je Simić.

Predstavnik preduzeća “DSD PROJEKAT” Damir Živković je rekao da će početak radova biti odmah poslije praznika.

Projekat proširenja kapaciteta iziskivaće obimne radove koji podrazumijevaju kompletnu sanaciju površine oko 900 kvadrata. Prostor će dobiti novo grijanje, elektro i druge instalacije, kao i stolariju, pojasnio je Živković.

Direktorica vrtića “Trol” Gordana Simić je podsjetila da su kapaciteti ustanove već prošireni 2019. godine, ali da se unazad dvije godine formirala lista čekanja koja broji oko 140 djece.

Zato je potpisivanje ugovora velika sreća za ustanovu i mene lično, ali i za građane, jer će upravo toliki biti i kapaciteti renoviranog objakta. Poseban prostor će biti uređen za djecu sa smetnjama u razvoju, a proširenje će podrazumijevati povećanje broja radnika i već sada imamo interesovanje vaspitača i stručnih saradnika iz okolnih gradova. Trenutno imamo oko 220 djece i 42 radnika, a po završetku ćemo imati prostor za oko 350 djece i sedamdesetak radnika, istakla je Simićeva, dodajući da ustanova ima podršku Gradske uprave i resornog ministarstva za ideje i projekte.

Rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here