Vijesti Društvo Градоначелник Симић упутио честитку новоизабраном патријарху Порфирију

Градоначелник Симић упутио честитку новоизабраном патријарху Порфирију

3

Начелник општине Милорад Симић упутио је честитку новоизабраном патријарху Српске православне цркве Порфирију.

Подсјећамо, патријарх Порфирије, свјетовно Првосав, рођен је у Бечеју као прво од троје деце Радивоја и Радојке Перић, који су се, после Другог светског рата, из села Осиње крај Дервенте доселили у Србију.

Честитку преносимо у цијелости:

ВАША СВЕТОСТИ!

Радујући се данас заједно са нашим народом, искрено и од срца Вам у име свих грађана Дервенте православне вјероисповијести, као и у своје име, упућујем честитке поводом устоличења у трон патријарха српских.

Дубоко вјерујем да ћете као новоизабрани патријарх својом мудрошћу водити Цркву и наш народ путем мира и заједништва и да ћете својом духовном снагом сачувати све вриједности светосавља и наше вјере као и да ћете својим мудрим ријечима и дјелима испунити срца свих вјерника љубављу и јеванђељем.

Са дубоким увјерењем да ћете бити достојан насљедник својих претходника,желим Вам да дуго и успјешно водите Српску православну цркву на добробит читавог православног свијета.

С дубоким поштовањем,

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Милорад Симић

3 KOMENTARI

  1. Eh, do juče nisu znali da čovjek postoji, iako je bio mitropolit, takođe veoma visok čin u SPC.
    Sada odjednom važno što su mu roditelji porijeklom iz Osinje, tj.Crnče. Slično kao dr.Panzalović, dok je išao u školu i studirao niko ga nije ni primjećivao od komšija, a kad je postao poznat doktor, odjednom je svima u Osinji “famelija”, rođak, kum, komšija,itd..itd.
    U svakom slučaju sretno mu na izboru i na novoj dužnosti, a mi smo takvi kakvi smo……

  2. Bravo za komentar “Derventa”….Odjednom Crnca tako vazna jer korijene vuce Novi Patrijarh iz nje.ufffff dal sad Crnca il Osinja????Bice dobro da ne zaguzvaju radi toga Crncani i Osinjani…….😅😅😅😅

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here