Vijesti Kultura i obrazovanje Дервента, град поезије!

Дервента, град поезије!

0

Дервента ће 20. и 21. маја бити домаћин 2. Републичког такмичења у рецитовању који је уврштено у званичан Календар школских такмичења 2020. године.

Јованка Божовић Миловановић, идејни творац овог такмичења, истиче његов значај али и значај тога што је баш Дервента први домаћин сусрета најбољих рецитатора.

Колико је ово такмичење актуелно говори чињеница да је ове године стигло преко 500 пријава свих основних и средњих школа Републике Српске. Оно што је значајно за наш град је то да ове године у Дервенту стижу најбоље пласирани, који су прошли све нивое овог такмичења. Дервента ће имати прилику да угости око 120 ученика и њихових ментора из свих крајева Српске, истиче Божовић Миловановић.

Овај догађај окупиће и веома значајне људе из културног живота Србије и Српске па ће у Дервенти гости бити пјесник Марко Милошевић, као и проф. др Радован Кнежевић, редовни професор Факултета драмских умјетности у Београду, као и други значајни умјетници који ће својим присуством подржати догађај који његује културу изражавања, језик и традицију.

Професор Кнежевић одржаће и предавање менторима ученика који ће учествовати на такмичењу.

Овај велики културни догађај ће се одржати у Центру за културу, а у петак, 20. маја, у 11.00 часова планирано је свечано отварање.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here