Vijesti Društvo Донесена нова Наредба о регулисању рада трговинских и других објеката у Дервенти

Донесена нова Наредба о регулисању рада трговинских и других објеката у Дервенти

0

На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације, Начелник општине Дервента, доноси

НАРЕДБУ
о регулисању рада трговинских и других објеката
на територији Општине Дервента

1) У циљу превенције ширења вируса корона САРС-ЦоВ-2 и KОВИД-19 болести на територији општине Дервента и заштите спасавања становништва до 17. августа 2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту.

2) До 17. августа 2020. године ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часа.

3) Пружање угоститељских услуга исхране и пића на начин регулисан тачком 2. Овог закључка односи се и на угоститељске објекте за смјештај.

4) До 17. августа 2020. године дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао ЈЗУ ”Институт за јавно здравство Републике Српске”.

5) Субјекти којима је дозвољено обављање дјелатности дужни су исту организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ ”Институт за јавно здравство Републике Српске” за спречавање појаве и ширења ЦОВИД-19 болести на радном мјесту.

6) Субјекти из тачке 5. ове наредбе могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са Упутством ЈЗУ ”Институт за јавно здравство Републике Српске”.

7) Општинска управа и општинске службе дужне су организовати свој рад како слиједи:
1. на улазу у све службене просторије органа из ове тачке које пружају услуге грађанима ограничити број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама органа, онемогућити задржавање у просторијама органа и прављења дужих редова у затвореном простору,
2. одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене и
3. омогућити рад шалтер сале и матичне службе у општинској управи у радном времену од понедељка до петка, од 07:30 до 15:30 часова, уз контролу броја корисника услуга шалтер сале и матичне службе зависно од простора, одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.

8) У свим јавним установама и предузећима чији је оснивач Општина организовати
процес рада уз извршавање свих функција, обезбедити мјере за ограничавање броја улазака и задржавања у просторијама гдје се пружају услуге.

9) ЈЗУ Дом здравља Дервента ће организовати свој рад по усаглашеним препорукама и закључцима ресорног надлежног Министарства.

10) Задужује се Одјељење за инспекцијске послове да у провођењу ове наредбе обезбиједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.

11) О извршењу задатака из ове Наредбе, органи из тачке 10. ове Наредбе, свакодневно најкасније до 08:00 часова извјештавати команданта Општинског штаба за ванредне ситуације о предузетим мјерама и стању у областима за које су основане.

12) Органи јединица локалне самоуправе, те правна лица која врше јавна овлаштења
дужна су у случају доношења аката или измјена у начину рада без одлагања доставити извјештај о истом Стручно-оперативном тиму формираном за потребе Републичког штаба за ванредне ситуације.

13) Ступањем на снагу ове Наредбе, престају да важе Наредба о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Општине Дервента, број: 02-140-25/20 од 24. јуна 2020. године, 02-140-26/20 од 02. јула 2020. године, 02-140-27/20 од 07. јула 2020 године и 02-140-28/20 од 22. јула 2020. године.

14) Ова Наредба ступа на снагу даном доношења и објавиће се у ”Службеном гласнику општине Дервента”.

Број: 02-140-29/20                                 НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Датум: 04. август 2020. године                         Милорад Симић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here