Vijesti Društvo Епископ Фотије архијерејским похвалницама наградио истакнуте појединце и удружења

Епископ Фотије архијерејским похвалницама наградио истакнуте појединце и удружења

0

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански господин Фотије је служио свету архијерејску литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у недељу светог Григорија Паламе, а том приликом је истакнутим појединцима и удружењима за активно учествовање у животу СПЦ Дервента уручио Архијерејске похвалнице.

Владика Фотије је поручио је у бесједи да окупљени вјерници у Дервенти указују на заједништво у молитви које води заједничком подизању храма.

– Драга браћо и сестре, ви данас, у овом дивном храму који се изграђује, осликава, показујете да наш народ заједнички живи веру и живи у Христу, казао је владика Фотије.

Протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски и старјешина храма, дочекао је заједно са братством Преосвећеног епископа Фотија, а епископу су саслуживали архимандрит Симеон, игуман Манастира Бишња, протојереји-ставрофори Далибор Ђекић и Жељко Теофиловић, протојереј Илија Јовић и протођакони Немања Спасојевић, Лазар Илић и Перица Станојевић.

На почетку Свете Литургије, Епископ Фотије је рукопроизвео ђакона и вјероучитеља Перицу Станојевића у чин чин протођакона.

Владика Фотије је Татјани Топић и Милошу Ћебеџији, као и Српском културно – умјетничком друштву „Дервента“ уручио Архијерејске похвалнице, цијенећи несебичну љубав и вјерност према Цркви, а посебно исказану кроз активно учешће у животу Српске православне цркве Дервента.

СКУД „Дервента“ је одликован Архијерејском похвалницом за дугогодишњи рад на очувању културних вриједности српског народа, као и за сарадњу и учешћа на разним духовно – културним активностима у организацији Српске црквене општине Дервента.

Велика је част за наше друштво да добије ово значајно признање у години када обиљежавамо 30 година рада и постојања. Током свих ових година имали смо одличну сарадњу са Црквеном општином Дервента, те користимо прилику да им се захвалимо на несебичној подршци и помоћи, истакла је предсједница СКУД-а Милица Ратковац.

Литургији у храму присуствовао је и градоначелник Милорад Симић, као и велики број вјерника.

ЕЗТ

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here