Vijesti Društvo Крсна слава Eпархије зворничко-тузланске прослављена у Дервенти – ФОТО

Крсна слава Eпархије зворничко-тузланске прослављена у Дервенти – ФОТО

0

Храм Успења Пресвете Богородице и свештенство Архијерејског намјесништва дервентског било је домаћин крсне славе Eпархије зворничко-тузланске – празника Живоносни Источник.

Тим поводом епископ Зворнико-тузлански Фотије, заједно епископом горњокарловачким Герасим и владиком осјечкопољски и барањски Херувим, је служио свету литургију, а претходно су га дочекали бројни вјерници и више од 200 свештеника из Епархије и околних држава.

Епископ Фотије је у својој бесједи истакао да je велико задовољство данас бити у Дервенти и подијелити васкршњу радост са вјерницима.

На свакој литургији, на сваком богослужењу присутни су и сам Господ васкрсли и Пресвета Богородица и анђели Божији. Зато треба да се радујемо, рекао је Фотије.

Морало је проћи 18 година да би Дервента поново била домаћин прославе славе Епархије, што свједочи о каквом се значајном догађају ради, нагласио је градоначелник Милорад Симић.

Томе у прилог говори и посјета тројице епископа и око 200 свештеника који ће понијети лијпе моменте из Дервенте. Ја сам данас испуњен јер је из Дервенте послана лијепа порука православним вјерницима, нагласио је Симић, искористивши прилику да честита муслиманима и рамазански Бајрам.

Поред градоначелника Милорада Симића, прослави крсне славе је присуствовао предсједник Скупштине града Дервента Мирко Земуновић, те представници друштвено-политичког живота из регије Посавина.

 

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here