Vijesti Društvo Милован Бјелошевић Бели добија бисту у Народној скупштини

Милован Бјелошевић Бели добија бисту у Народној скупштини

0

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је са потомцима посланика који су дали живот у борби за стварање Републике Српске Љупком Бјелошевић из Дервенте и Александром Зекићем из Братунца.

До састанка је дошло након одлуке Колегијума Народне скупштине Републике Српске о постављању бисти посланицима првог сазива Народне скупштине Републике Српске.

Стевандић је разговарао са кћерком Милована Бјелошевића и сином Горана Зекића, и уз њихову сагласност предузео кораке ка реализацији ове иницијативе, саопштено је из Парламента Српске.

Подршку за реализацију ове иницијативе упитио је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Милован Бјелошевић Бели, посланик Првог сазива Народне скупштине Републике Српске, предсједник општине Дервента, пјесник и писац, убијен је снајперским хицем у леђа у близини своје куће у Дервенти 21. маја 1992. године.

Горан Зекић, посланик Првог сазива Народне скупштине Републике Српске из Братунца, убијен је 8. маја 1992. године у засједи када је изрешетан током вожње у аутомобилу у близини Сребренице.

Обојица су били посланици Српске демократске странке.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here